Vår unika och anrika botaniska bryggprocess avmystifierad...

Sourcing the finest botanical for Fentimans drinks

Söka upp råvaror

Den tidskrävande och distinkta smaksättningsproceduren börjar med att söka upp de finaste naturingredienserna världen runt.

Och det är vad vi gör med dessa ingredienser som gör våra drycker så speciella…

  • Smakkreation

    • Vi kontrollerar doft, smak och textur hos varje enskild ingrediens...
    • Vi ratar de som inte uppfyller högsta möjliga standard
    • Vi använder den rena råvaran för att åstadkomma den slutliga smaken i flaskan
    • Vår smakkreatör och expert blandar vatten, etanol och ingredienser i ett kärl och kontrollerar ingredienserna dagligen
    • Smakutvinningen är färdig när våra smakexperter säger det. De testar detta för hand
  • Botanisk Bryggning

    • Tre hemliga ingredienser tillsätts i koket så att smakerna kombineras på bästa sätt
    • Temperaturen på koket sänks och jäst tillsätts
    • Bryggningen påbörjas, varvid vi börjar tillsätta avkok av ingefära
    • Tillsatsen (infusionen) fortsätter i minst 7 dagar och avsmakas var 12:e timme
    • När jästen väl har gjort sitt låter vi den botaniska grundbrygden svalna och mogna för att få mer smak
Fentimans bottles on the line

Smak och botanisk grundbrygd infuseras före tillsats av kolsyra.
Vatten och naturligt betsocker tillsätts innan kolsyran livar upp vätskan med bubblor.

"Den är färdig först när den är färdig"

-Vår smakkreatör-

Fentimans Cherry Cola on production line

Och där har du botanisk bryggning!

Pastöriseringen förlänger inte bara livslängden på våra drycker. Uppvärmningsprocessen spelar också roll för att integrera de många oljeessenserna, västextrakten och smakerna med varandra.

Resultatet är en rund, len och balanserad smakupplevelse.

En flerstegsprocess från växt till flaska som resulterar i en utsökt smak i varje Fentimansdryck.